ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΩΣ ΤΕΧΝΗ

Η φωτογραφία είναι σημαντική ως μέσο οπτικής επικοινωνίας.Η ιστορία της φωτογραφίας ως τέχνη, εστιάζει στις φωτογραφίες ως αντικείμενα τα οποία αποκτούν υπόσταση μέσω της αισθητικής τους ποιότητας.Η φωτογραφία πρέπει να γίνει κατανοητή ως σύμβολο αυτού που απεικονίζεται, προσφέρει μιά ιδιαίτερη μορφή αντίληψης και για πολλούς η γοητεία του μέσου είναι η δημιουργική του δύναμη, μαζί με την ακρίβεια της καταγραφής.
Η τέχνη μπορεί να θεωρηθεί τροφή της ανάγκης μας για σαφή αίσθηση ταυτότητας και του να ανήκουμε κάπου πολιτισμικά.Πρόκειται για μιά συνεχή διαδικασία ανησυχίας και επιβεβαίωσης δεδομένου ότι η ταυτότητα ούτε ομοιόμορφη είναι, ούτε σταθερή. Οποιαδήποτε αίσθηση ατομικής τοποθέτησης που αποκτάται μέσω της μελέτης μιας φωτογραφικής εικόνας, είναι προσωρινή.
Η επικοινωνία είναι όλο και περισσότερο "εικονική". Η επιθυμία για επιβεβαίωση μπορεί να είναι ένας από τους παράγοντες που μας ωθούν να συνεχίσουμε να κοιτάμε εικόνες.Το φωτογραφικό βλέμμα μπορεί να συμβάλλει στον αυτοσεβασμό και στην καλλιέργεια των κοινωνικών και πολιτικών αντιλήψεων.(WELLS)

Η φωτογραφία λειτουργεί ως τέχνη όταν αφηγείται μιά ιστορία.(GREENBERG)

Η φωτογραφία ελευθερώνει την φαντασία.(DALI)

Στη φωτογραφία η πίστη σε ένα απόλυτο χρόνο και χώρο μοιάζει να εξαφανίζεται, με τη φαντασία να γίνεται πηγή κατανόησης της εμπειρίας.(BRETON)

Η φωτογραφία, αντί να παρουσιάζεται ως απεικόνηση της πραγματικότητας, αποτελεί κάτι που δημιουργήθηκε για να μας δείξει πράγματα που αισθανόμαστε και όχι αναγκαστικά όσα βλέπουμε.(ROBINS)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου